Shandong Zhongtian Rubber & Plastic Technology Co., Ltd
banner
Dom » Znanje » Sadržaj
Kategorija proizvoda

Instaliranje kalupa na rotacionu kalupu

- Oct 15, 2018 -

Različite vrste rotacionih mašina za kalupe imaju različite strukture nosača. Obično se koriste kružna pauza i kvadratni okvir. Nosač kalupa kamene n roll mašine je struktura slična betonskom mikseru. Ono što ćemo reći je metoda instalacije kalupa za rotiranje na maloj generičkoj mašini za rotiranje. Pravilna instalacija direktno utiče na kvalitet rototvorenog proizvoda. Ovo je takođe važan deo procesa rotomoldinga koji se ne može zanemariti.

1.        Izaberite odgovarajuće kalupe na istoj mašini. Na istoj mašini za rotiranje, izaberite istu vrstu kalupa ako dozvoljavaju uslovi. Ukoliko želite istovremeno proizvoditi i druge proizvode različitih tipova, kalupi treba da imaju slične veličine, težine i debljine zida kako bi se izbjegla degradacija starenja ili ostali plastični prah, jer je ciklus obrade potreban za različite rotacijske kalupe.

2.        Razmak između svakog kalupa. Koliko kalupa treba postaviti na nosač kalupa, ovo treba dobro izračunati. I treba biti dovoljno razmaka između kalupa koji je dobar za cirkulaciju topleg zraka, a takođe olakšava otvaranje i zatvaranje plesni.

3.        Balans nosača kalupa. Treba napomenuti da će jedna strana nosača biti lagana, a druga teška, uticati na rotaciju mašine za rotiranje, a debljina proizvoda će biti neujednačena. Ako je ozbiljno, mašina za rotiranje će biti oštećena.

4.        Obratite pažnju na prečnik pećnice. Promjer rotacije se obračunava kako bi se uverio da nije veći od prečnika pećnice.

5.        Fiksiranje kalupa. Tlačno oblikovati plamen treba uzeti u obzir čvrstoću, ali i brzinu instalacije i demontaže.